Skip to main content

AB-BK ANLAŞMASI GEREĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 2027 SONRASI MENŞE KURALLARINA İLİŞKİN GELİŞMELER HK

Sayın Üyemiz,

İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 07.10.2025 tarihli ve 114337417 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Avrupa Birliği (AB) ile Birleşik Krallık (BK) arasında imzalanan Ticaret ve İş Birliği Anlaşması kapsamında elektrikli araç ticaretinde geçerli olan geçiş dönemi menşe esnekliklerinin, 1 Ocak 2027 tarihi itibarıyla sona ermesinden kaynaklı ortaya çıkacak gelişmeler ve konu hakkında AB basınında öne çıkan haberlere dair bilgi verilmiştir.
Yazıda devamla, bahse konu durumun ülkemizdeki ilgili sektör üzerinde de etkileri olacağı açıklanmış ve BK'nın Pan-Avrupa-Akdeniz Menşe Kümülasyon Sistemine katılımının ülkemiz için müspet olacağı belirtilmiştir.

Bahse konu ilgili üyelerimize duyurulur.
 
Saygılarımızla

EK: AB-BK Anlaşması Gereği Otomotiv Sektöründe 2027 Sonrası Menşe Kurallarına İlişkin Gelişmeler

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.