Skip to main content

ODAMIZDA METYAP TOPLANTISI YAPILDI

Odamız; Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında, mesleki eğitimdeki yeni gelişmeler ve bu gelişmelerin işletmeler açısından faydalarının aktarıldığı toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıyla METYAP hakkındaki gelişmeler aktarıldı.
 
 
Konferans Salonumuzda düzenlenen toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül sunum gerçekleştirdi.
 
Toplantıya kent merkezi ve 10 ilçedeki mesleki ve teknik eğitim yetkilisi şube müdürlerinin yanı sıra Milli Eğitim, İŞKUR gibi kurumların yetkilileri, Oda ve Birlik Başkanları, sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik de bir konuşma yaptı. Toplantının sonunda katılımcılar tarafından sorunlar ve çözüm önerileri hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu.
 
ÇOCUKLARIMIZIN EN AZ %60'I MESLEK LİSELERİNDE OKUMALIDIR
Son yıllarda mesleki eğitime verilen önemin ivme kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik, toplantıdaki konuşmasında: "Okula başlayan her çocuğun en büyük ideali bir meslek sahibi olabilmektir. Ne yazık ki planlı bir eğitim ve öğretim olmaması sebebi ile yüz binlerce üniversite mezunu gencimiz genç işsizler ordusunda yerini almaktadır. Meslek liselerinin standartları yükseltilmeli, cazibesi artırılmalıdır. Eğitim gören çocuklarımızın en az % 60’ı meslek liselerinde okumalıdırlar. Bunu yapabilirsek hem meslek liselerinden mezun olanlar sanayi sektöründe ara eleman olarak yerini alacaklar, hem de yükseğini okumak isteyen öğrencilerimiz ilgili üniversitelerde daha başarılı olacaklardır.
 
Bilindiği üzere TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol ile proje okul kapsamında meslek okullarının verimliğinin artırılmasına yönelik bir protokol imzalanmıştır. Odamızın girişimleri sonucu Burdur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Proje okul kapsamına alınmıştır. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak Burdur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile yaptığımız 2022 – 2023 Eğitim ve öğretim dönemi planlamasında daha etkin çalışabilmek adına bir çalışma takvimi oluşturulmuş, o takvim doğrultusunda çalışmalarımız halen devam etmektedir. Proje okulumuz; Odamızın katkıları ile Benzinli ve Elektrikli iki adet Prototip Formula Yarış aracı yapacaktır. Aracın yapımı hem okulun başarısını artıracak, hem de okula kayıt olacak öğrenci sayısına katkı sağlayacaktır. Bu üretimin diğer meslek okullarına örnek olacağını düşünmekteyim.
 
Sizlerin de bildiği üzere 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile 1986 yılından itibaren uygulamada olan Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) son yıllardaki faaliyetlerle dikkat çekmeye başlamıştır. 07 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da katıldığım toplantıda Milli Eğitim Bakanımızın MESEM ve meslek okullara göstermiş olduğu yakın ilgiden son derece memnun kaldığımı ifade etmek isterim. Bu vesile ile Mesleki eğitime önem veren Sayın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer ve ekibine de buradan teşekkür ederim. Mesleki Eğitim Merkezleri kısa yoldan meslek edinmek isteyen öğrencilerimiz için ideal kuruluşlardır. MESEM’in bilhassa kırsal kesimde muhtarlar ve Köy kahvehanelerindeki tanıtım ve afişleme çalışmaları ile tanınırlığı artırılmalıdır. Oda olarak 2021 Eğitim ve öğretim dönemi öncesinde; Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin önemini bir yazı ile muhtarlar ve kooperatif başkanlarına göndermek sureti ile gerekli bilgilendirmeler de bulunduk. Bu gün olmasa da zaman içerisinde bu tanıtımların faydasını göreceğimize inanıyorum.
 
MESEM ve Meslek Liselerinin önemi ile ilgili olarak Orta okul son sınıftaki öğrenci ve öğrenci velileri daha detaylı bilgilendirilmek sureti ile mesleki eğitime katkı sağlanmalıdır.
İnanıyorum ki ne zaman meslek okullarının cazibesini artırdık, öğrenci nüfusunun en az % 60’nı meslek okullarında yoğunlaştırdık o zaman işsizliğimiz azalacak, İŞKUR önünde bekleyen işsizlerden eser kalmayacaktır. Bu sürece katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erdem Kaya başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © 2021 butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.