3. ASYA KALKINMA BANKASI İŞ FIRSATLARI SEMİNERİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza yapılan bir bilgilendirmede, merkezi Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan ve dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yer aldığı ifade edilen Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank/ADB)’na şu anda, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 68 ülkenin üye olduğu belirtilmiştir.

Bilgilendirmede ayrıca, ülkemizin Türk özel sektörüne yeni pazar olanakları açılması ve Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olunması amacıyla, Asya Kalkınma Bankası'na 1991 yılında "donör ülke" statüsü ile üye olduğu açıklanmıştır. 1997 yılından itibaren ise özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmalarının Banka projelerine malzeme, ürün, hizmet ile danışmanlık sağlayabildikleri ve bu kapsamda Banka'nın ihalelerine teklif verebildikleri bilgisi paylaşılmıştır.

Bu hususlar çerçevesinde, ülkemiz firmaları için Banka’nın sunduğu imkânların tanıtılmasına yönelik “3. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Semineri” adıyla 3 Kasım 2022 Perşembe günü 10:00-11:45 saatleri arasında çevrimiçi bir seminer düzenleneceği ifade edilmiştir. Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacağı belirtilen Seminer sırasında, Asya Kalkınma Bankası temsilcileri tarafından katılımcılara su, sağlık ve iklim değişikliği konularında proje imkânlarının tanıtılacağı ve Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgiler verileceği açıklanmıştır.

Bu doğrultuda, seminere katılmak isteyen firmaların en geç 2 Kasım 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıda yer alan link üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Detaylı Bilgi İçin: